Serhat Belli

(İş adamı)

İlk, orta ve lise eğitimini Samsun’da tamamlayan Serhat Belli, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisadi Ticari İlimler Akademisi Kamu Yönetimi Bölümü mezunudur.

Yelken sporu ile ilişkisi 1979 yılında Samsun Yelken Kulübü ile başlayan Serhat Belli, 1983’te Samsun Yelken Kulübü yönetiminde aktif olarak yer aldı.

1983-1993 yılları arasında Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Belli, 1997’de seçildiği Kulüp Başkanlığı görevini 2008’e kadar, aralıksız 11 yıl sürdürdü. Bu dönemde Türkiye’nin en modern, en komplike yelken eğitim tesislerini Samsun’a kazandırdı.

Serhat Belli ayrıca 1991-1997 yılları arasında Samsunspor’da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev aldı.

2002-2006 yılları arasında Türk Yelken Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulunan Serhat Belli; 2006-2008 yıllarında Türkiye Yelken Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyeliği, 2008-2010 arasında Türkiye Yelken Federasyonu Başkan Yardımcılığı ve 2014-2016 yılları arasında da Türkiye Yelken Federasyonu Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Türkiye Yelken Federasyonu Başkanlığı görevinde bulunduğu süre zarfında yelkenciliğinin Anadolu’ya ve iç sularda yaygınlaşması ve Türk yelkenciliğinin gelişmesi için çalışan Serhat Belli; bölge yarışlarının tekrar canlandırılması, kulüp desteklerinin artırılması, eğitim ve seminerlerin yaygınlaştırılması, Federasyonun güçlü bir mali yapıya kavuşturulması, üniversitelerle iş birliklerinin başlatılması, Federasyonun tesisleşmesi, öncü projelerin ve etkinliklerin hayata geçirilmesi, başarılı sponsorluk anlaşmalarının yapılması, Federasyonun malzeme, araç ve bot filosunun geliştirilmesi ve Rio Olimpiyatları Olimpik Millî Takımının oluşturulması çalışmalarına önayak oldu. Foil gibi yeni olimpik sınıfların ülkemizde ilk yarışlarının gerçekleştirmesine öncülük etti.

Türkiye Yelken Federasyonu bünyesinde kurduğu Türkiye Yelken Federasyonu İktisadi İşletmesini hayata geçirerek kulüplerin ve sporcuların uygun fiyata malzeme ve yedek parçaya ulaşmasını, Türkiye Yelken Federasyonu’nun IKA (Uluslararası Kiteboard Birliği) gibi uluslararası birçok komitede temsil edilmesini sağladı.

Kiteboard World Championship (2014), Maximum Kiteboard Turkish Open (2014), Maximum Bozcaada Freestyle Open (2015), Red Bull Foiling Generation (2016), Mercedes-Benz Go Bozcaada (2015), Mustafa Koç Türkiye Yat Şampiyonası (2016), Türkiye Yelken Şampiyonası (2016) ve BMW Bosphorus Sailing Fest (2016) gibi prestijli, uluslararası birçok yarışma ve organizasyon Serhat Belli’nin 2014-2016 Türkiye Yelken Federasyonu başkanlığı döneminde Türkiye’de gerçekleştirildi.

Serhat Belli, aile şirketi bünyesinde bulunan 6 şirketin yönetim kurulu başkanlıklarını yapmakta olup evli ve 2 çocuk babasıdır.